Onderhoudtips voor natuurlijke schaapsvachten.

 Klop de vacht regelmatig uit en laat ze luchten om ze soepel en fris te houden.
 Eventueel licht stofzuigen mag.
 Een nacht buiten in de mist hangen.
 Als het gesneeuwd heeft de vacht met de wolkant een tijdje in droge sneeuw leggen en daarna uitkloppen. Zorg er wel voor dat de leerkant niet nat wordt mocht het opnieuw beginnen sneeuwen. Het leer kan stijf worden bij het opdrogen!
 De vacht regelmatig kammen zal ervoor zorgen dat ze langer een mooie, zachte uitstraling heeft en zal het vervilten tegengaan.
 Natte vlekken behandel je best zoals een tapijt:
o Strooi er zout op en laat even intrekken.
o Het zout verwijderen door het er uit te kloppen of te stofzuigen.
o Maak een sopje met een product voor wol (Woolite) en behandel met een propere doek de wol ermee. Zorg ervoor dat de leerkant niet nat wordt!
o Laat de vacht langzaam drogen door haar bv op een wasrek te hangen maar zeker niet in de zon, in de droger te stoppen, met de haardroger of over de verwarming te hangen.
 Stop je vacht best niet in de wasmachine of droger. De natuurlijke wolvetten lossen op en maken je vacht stijf, denk aan een zeemvel voor de ramen. Stop je ze toch graag eens in de machine, gebruik dan het wolprogramma, laat drogen in de lucht, rol ze om de paar uren eens op en rek ze uit om hardheid en stugheid te proberen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *