Nieuwsbrief

Wil jij ook graag op de hoogte blijven over onze Actie, Promoties en evenementen?
Schrijf dan snel in voor onze nieuwsbrief!
Dit kan makkelijk en eenvoudig via onderstaande link.
http://eepurl.com/hjy25b

Snoods voor honden

Graag wil ik jullie wat meer uitleg geven over de “Snoods voor honden” die je bij ons in het assortiment kan vinden!

Wat is een Snood? 🐶
Een snood is een handig hondenaccessoire voor alle rassen met lange oren (denk bijvoorbeeld aan de Engelse Cocker Spaniël) .

Functie:
Beschermt de oren tegen nat, vuil en grasharen🌾 . Hierdoor worden klitten en knopen voorkomen.
Eveneens kan het ook helpen bij het voorkomen van otitis en andere oorinfecties.

Gebruik:
Onze snoods zijn makkelijk aan te doen door zijn elastiek. Indien de snood wat te groot of te klein is afgesteld, kan U dit snel en makkelijk zelf afregelen door de elastiek korter of langer te maken naar de gewenste lengte. Het is belangrijk bij het gebruik van een snoods dat deze niet heel de tijd afzakt als de hond deze aan heeft.

Materiaal:
Onze snoods zijn gemaakt uit gecertificeerde Oeko – tex stoffen, handgemaakt en uit duurzaam en diervriendelijk materiaal.
Ze zijn zacht en geschikt in alle omstandigheden. Makkelijk in onderhoud daar ze gewoon mee in het wasmachine mee gewassen mogen worden.
In onze shop kan je ze vinden in: Katoen, Katoen – Wax (waterafstotend) en Softshell (waterdicht).
Onze snoods worden altijd gemaakt op cockermaat dus indien U graag een andere maat wenst graag contact opnemen via shop@dog-expert.be

https://dog-expert.be/product-categorie/nieuw-in-de-shop/

Ik ga op reis en ik neem mee “Checklist”.

De vakantie komt stillaan dichterbij, maar wat neem je zoal mee voor je liefste viervoeter? Check hieronder onze handige: ik ga op reis en ik neem mee “checklist” en laat je inspireren 🙂 !

 • Eerst en vooral: het Europees paspoort of blauwe boekje genoemd. Controleer voor vertrek of je hond voldoet aan alle vaccinaties om gerust op vakantie te kunnen gaan.
 • Voer- en Drinkbak. Zorg dat je hond steeds voldoende fris water kan drinken tijdens warme dagen. Tip: in ons assortiment beschikken wij over een zeer handige drinkbak die niet omver gegooid kan worden! Zeer handig tijdens wagenritten.

  https://dog-expert.be/product/anti-mors-waterkom-14l/
 • Voeding.
  Sinds kort kan u bij ons ook hiervoor terecht, wij bieden een hoogwaardige voeding aan die vrij is van gluten, en granen. Kortom de ideale voeding voor een hond. Zeer handig zijn onze kleine verpakkingen, voor als u niet te veel plaats heeft in de wagen. Ideaal voor op vakantie en naargelang van het type hond net voldoende! Aarzel niet ons te contacteren voor meer info hierover. Wij helpen je graag verder met het zoeken van de ideale voeding voor jouw hond!
  https://dog-expert.be/product-categorie/hondenvoer/

 • Bench
 • EHBO- Kit, voorzie in deze kit zeker en vast een tekenpen (liefst 2 formaten zo kan je het juiste materiaal gebruiken naargelang de grootte van de teek) om zo snel mogelijk op een juiste en veilige manier de teken te verwijderen. Verwijdering van de teek binnen de 24h verkleint de kans op ziektes die overgedragen worden door teken zienderogen!
  Andere niet te missen object hierin is onze vetericyn ehbo spray. Te gebruiken na het verwijderen van de teek maar ook geschikt voor het verzorgen van allerlei wondjes!

  https://dog-expert.be/product/tekenpen/

https://dog-expert.be/product/vetericyn-wondverzorging/
 • Mand en of koelmat. Dit is handig omdat je hond dan zijn eigen plekje/nestje heeft voor zichzelf.
 • Speeltje en lekker gezonde snacks voor honden, omdat het voor hen toch ook wel een beetje vakantie is 😉
  https://dog-expert.be/product-categorie/beloningskoekjes-snacks/

  Vanwege het hele dog-expert team wensen wij jullie een zorgeloze vakantie toe!

Wist-je-datje “DogID”

Verlies je hond niet uit het oog! Door de Privicywetgeving wordt het mogelijks moeilijker om jullie gegevens op te zoeken in de DogID databand als je hond verloren loopt! Voeg daarom jullie rijksregisternummer toe zodat de contactgegevens in de databank snel weergevonden kunnen worden !! Meer info is te vinden op www.dogid.be

Onderhoudtips voor natuurlijke schaapsvachten.

 Klop de vacht regelmatig uit en laat ze luchten om ze soepel en fris te houden.
 Eventueel licht stofzuigen mag.
 Een nacht buiten in de mist hangen.
 Als het gesneeuwd heeft de vacht met de wolkant een tijdje in droge sneeuw leggen en daarna uitkloppen. Zorg er wel voor dat de leerkant niet nat wordt mocht het opnieuw beginnen sneeuwen. Het leer kan stijf worden bij het opdrogen!
 De vacht regelmatig kammen zal ervoor zorgen dat ze langer een mooie, zachte uitstraling heeft en zal het vervilten tegengaan.
 Natte vlekken behandel je best zoals een tapijt:
o Strooi er zout op en laat even intrekken.
o Het zout verwijderen door het er uit te kloppen of te stofzuigen.
o Maak een sopje met een product voor wol (Woolite) en behandel met een propere doek de wol ermee. Zorg ervoor dat de leerkant niet nat wordt!
o Laat de vacht langzaam drogen door haar bv op een wasrek te hangen maar zeker niet in de zon, in de droger te stoppen, met de haardroger of over de verwarming te hangen.
 Stop je vacht best niet in de wasmachine of droger. De natuurlijke wolvetten lossen op en maken je vacht stijf, denk aan een zeemvel voor de ramen. Stop je ze toch graag eens in de machine, gebruik dan het wolprogramma, laat drogen in de lucht, rol ze om de paar uren eens op en rek ze uit om hardheid en stugheid te proberen voorkomen.

Passie voor honden. De Engelse Cocker Spaniël & Flat Coated Retriever.

Jong en gepassioneerd door en voor honden. Van kleins af aan was de interesse in alles wat met en rond honden te maken had groot. Zo bouwde wij tot op de dag van vandaag verder aan onze “Some Miracles” kennel. Waar we streven om steeds de perfecte combi te maken tussen geschikte ouderdieren. Onze dieren worden steeds getest en gekeurd voor de fok en pups zijn altijd in het bezit van kmsh-stamboom.

Wij helpen jullie graag verder met de zoektocht naar een “flat coated retriever” of “engelse cocker spaniël” pup. Contacteer ons via ons “contactformulier” voor meer info en kennismaking.